Økologisk hårfjerning

Posted on Apr 9, 2012

Acorelle Oriental Wax

Fjerning av hår ved hjelp av voks er en ubehagelig opplevelse uansett hvordan man vrir og vender på det, men fravær av uønsket hårvekst i opp til tre uker gjør at mange vurderer dette som den beste metoden for hårfjerning. Vanlig hårfjerningsvoks inneholder ofte parfyme og kjemiske forbindelser som flere og flere velger å unngå. Derfor er det fantastisk at det nå finnes et økologisk alternativ. Acorelle hårfjerningsvoks finnes i flere varianter, blant annet Acorelle Oriental Wax og Acorelle Royale Wax som begge er økologisk sertifisert av Ecocert. Abiriwiri har testet om økologisk hårfjerningsvoks kan måle seg med andre vokstyper som finnes på markedet.

Acorelle Oriental Wax er beregnet på større områder som leggene. Voksen varmes ved hjelp av vannbad eller i mikrobølgeovn. Det følger med trespatel og papirstrimler i pakken. Den blir raskere tyntflytende enn andre voksmerker. Det gjør den enklere å påføre i tynne lag og voksingen blir mer effektiv. Den fungerer overraskende bra og etterlater glatte, hårfrie områder. På grunn av at den er parfymefri, kan den virke mindre irriterende på huden om man er plaget av dette.

Ingredienser (100 % naturlige): økologisk rørsukker, Ylang essensiell olje (beroligende), kamomille ekstrakt (lindrende)

Pris: ca 150 kr hos ulike nettforhandlere

Acorelle Royal WaxAcorelle Cire Royale er beregnet på voksing av mindre områder som bikinilinje, armhuler og overleppe. Man bruker ikke strips når man skal fjerne den. Man venter ganske enkelt til den har stivnet, deretter drar man i selve voksen for å fjerne den. Voksen er helt hard når den er kald. Denne voksen kan kun varmes i mikrobølgeovn, vannbad vil ikke fungere. Voksen var noe vanskelig å påføre jevnt i starten, men det fungerte fint når man fikk inn teknikken. Det var vanskelig (og smertefullt..) å fjerne voksen hvis man påførte den på større områder så det anbefales å vokse små områder av gangen. På små områder fungerte den imidlertid veldig bra og det var utrolig praktisk å kunne kaste voksen med alle hårene rett i søpla og slippe arbeidet med å vaske og tørke papirstrips.

Ingredienser: Furu-ekstrakt, Lilje-ekstrakt

Pris: ca 85 kr hos ulike nettforhandlere

Konklusjon: Økologisk hårvoks viste seg å være et godt alternativ til ikke-økologisk voks

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>