Hva betyr egentlig Ecocert?

Posted on Apr 9, 2012

EcocertAbiriwiri er tilhenger av kosmetikk-produkter som verken skader kropp eller natur.  Mange produsenter reklamerer med økologiske produkter og ingredienser. Men kan vi alltid stole på at dette stemmer?  Såkalte økologiske produkter er ofte merket med Ecocert. Men hva betyr egentlig Ecocert?

Ecocert er fransk og står for økologisk sertifisert. Det ble grunnlagt i 1991 og tilbyr i dag sine tjenester i hele 80 land. De ønsker å øke fokuset på ansvarlig praksis, særlig innen kosmetikk- og  tekstilindustri. De utfører både sertifisering og inspeksjoner av industri over hele verden. De har ansvaret for inspeksjon av 30 % av den økologiske matproduksjonen på verdensbasis. Ecocert krever at minst 95 % av ingrediensene er naturlige og videre at minst 10 % er økologisk fremstilt. Det stilles også høye krav til kunstige tilsetningsstoffer, produktene skal ikke være testet på dyr og emballasjen må være gjenvinnbar. Det betyr altså at om du kjøper et produkt merket med ecoert, vet du at det stilles krav til produsenten når det gjelder hensyn til brukernes helse og til miljø.

Her kan lese mer om Ecocert http://www.ecocert.com/en

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>